Associació Catalana de Talladors de Pernil

Associació Catalana de Talladors de Pernil

A casa els meus pares gairebé sempre hi ha un pernil a la cuina, ja que per temes laborals, Guijuelo és com una segona casa per nosaltres.  

Els ganivets sempre havien estat intocables…ja que quan em veien tallar pernil (sóc esquerrana) es posaven les mans al cap i em deien: “deixa, ja ho faig jo que encara et tallaràs” i així qui dia passa any empeny…

Fa tres anys, visitant un fabricant de pernils a Àvila vaig entrar a una sala blanca i vaig veure uns nois tallant pernil a mà i em van dir: “Has d’aprendre a fer això!”.

Al cap d’uns dies ja hi tornava a ser i m’hi instal·lava un parell de setmanes per aprendre tallar pernil.

Per intentar guanyar seguretat a l’hora d’assistir a esdeveniments, un client em deixava anar al seu bar els dissabtes i hi anava a tallar pernil durant els esmorzars i algun tutorial de Youtube també va caure.

Segurament fa uns anys, tallar pernil consistia en posar-lo al plat i aquí s’acabava la història. A dia d’avui es valora cada tall, cada plat, cada eina utilitzada, tantes coses que fins i tot hi ha concursos a nivell nacional.

Fa gairebé mig any vaig conèixer a l’Associació Catalana de Talladors (https://www.actp.cat/) , una associació, formada per un grup de professionals d’arreu de Catalunya que fan virgueries amb els ganivets.  

L’objectiu de l’ACTP és donar a conèixer i fomentar la cultura del pernil així com també la professió dels talladors de pernil, una feina cada cop més valorada i demanada en molts àmbits al nostre territori.

El primer contacte amb l’ACTP va ser una formació i posteriorment m’incorporava com a membre de l’associació.

Voldria agrair-los que m’hagin deixat formar part d’aquesta gran família, per confiar amb mi, per fer-me guanyar seguretat, per formar-me, per ensenyar-me aquells petits trucs que segurament molts no ensenyarien i per poder tallar en esdeveniments al costat dels que per mi són dels millors.

(Emplatat del company Jorge Martínez Espejo)

Falta molt per aprendre i millorar però al costat de persones com les que formen l’Associació Catalana de Talladors de Pernil tot és més fàcil!

Segueix-nos!

Instagram: @talladors_pernil 

Facebook: Associació Catalana de Talladors de Pernil